DF83 – G-iota Pro83 V2 – Mat Zwart – PRE-ORDER

689,00 inclusief BTW

PRE-ORDER
Levering verwacht tussen 6 en 13 juni. Updates over levering worden op deze pagina geplaatst.

Gebruik maken van onze uitlijnservice? Bestel dan onderstaand product samen met je koffiemolen:

Goed om te weten:
  • - Demomodel aanwezig in onze showroom om te testen

Beschikbaar als pre-order

Gratis verzonden vanaf €35
Eigen technische dienst
Twee jaar garantie
ProBarista logo
 

Beschrijving

DF83 – G-iota Pro83 V2 – Mat Zwart

De G-iota Pro83 is een Single Dose en Multi Purpose koffiemolen. De molen is uitgerust met vlakke maalschijven van 83mm. De G-iota Pro83 V2 produceert bijzonder goed maalsel voor zowel espresso als filtermaling. De krachtige motor in combinatie met de grote maalschijven maakt deze molen tot een van de beste in de markt en heeft specificaties die je normaal gesproken alleen tegenkomt bij véél duurdere molens.

Lage retentie

De G-iota Pro83 V2 heeft nauwelijks retentie, wat betekent dat er vrijwel geen koffie in de molen achterblijft na het malen. Door de bellow te gebruiken verwijder je na het malen heel eenvoudig de laatste restjes gemalen koffie uit de G-iota.
Met traditionele molens blijft er gewoonlijk een aantal gram gemalen koffie achter in de maalkamer en tussen de maalschijven. Als je veel wisselt tussen verschillende koffiebonen of verschillende zetmethodes is het wenselijk om zo min mogelijk retentie te hebben om afstellen makkelijker te maken en minder koffie te verspillen. Ook is het bij thuisgebruik niet wenselijk dat er gemalen koffie achterblijft omdat het mogelijk is dat je de volgende dag oude koffie hebt met je eerste kop.

Traploze afstelling

De DF83 – G-iota Pro83 V2 is traploos verstelbaar met 90 verschillende standen. Hierdoor kun je de gewenste maalgraad nauwkeurig afstellen. De molen is voorzien van een indicatielabel voor verschillende zetmethodes wat het makkelijker maakt om de juiste maalgraad voor de gewenste zetmethode te kiezen. De meegeleverde dial indicator bij de V2 maakt het nog makkelijker om de afstelling af te lezen en te switchen tussen bijvoorbeeld filter en espresso.

Bediening

De vork aan de voorzijde is geschikt om een 58mm filterdrager of de meegeleverde metalen Dosing Cup in te plaatsen. De G-iota bedien je door middel van de aan/uit knop aan de zijkant. Je weegt de gewenste hoeveelheid boontjes van te voren af, start de molen en werpt de boontjes in de maalkamer. De gemalen koffie komt direct in je filterdrager of in de meegeleverde dosing cup. Als de bonen gemalen zijn druk je een aantal keer op de bellow om de laatste koffieresten eruit te blazen en schakel je de molen uit.

Golfvormige veerring

Waar de G-iota veren gebruikt om de bovenste maalschijfdrager op zijn plaats te houden, maakt de Pro83 gebruik van een golfvormige veerring. Het gebruik van de golfvormige veerring zorgt ervoor dat de maalschijfhouder gemakkelijker te verwijderen en terug te plaatsen is.

Plasmagenerator

De Pro83 V2 is voorzien van een plasmagenerator die ervoor zorgt dat de statische hechting beperkt wordt en er nog minder koffie in de uitloop achterblijft.

DF83 – ProBarista G-iota Pro83 V2 – Mat Zwart wordt geleverd met de volgende accessoires:

– Metalen Dosing Cup
– Metalen Dosing Collar
– Blow up hopper
– Grote hopper (300 gram)
– RDT sprayer
– Metalen Dial Indicator

Technische specificaties:

Maalschijven: plat
Diameter: 83mm
Materiaal: gehard staal
Bediening: via aan/uit knop
Rotaties per minuut: 1400
Wattage: 550 Watt
Inhoud Single Dose hopper: 50 gram

Afmetingen:

Hoogte: 450mm
Breedte: 150mm
Diepte: 250mm
Gewicht: 11 kilogram

Gebruik maken van onze uitlijnservice? Bestel dan onderstaand product samen met je koffiemolen: