DF54 – G-iota 54 – Mat Zwart – PRE-ORDER

309,00 inclusief BTW

PRE-ORDER
Beschikbaar als pre-order. Levering verwacht eind juli. Updates over levering worden op deze pagina geplaatst.

Beschikbaar als pre-order

Gratis verzonden vanaf €35
Eigen technische dienst
Twee jaar garantie
ProBarista logo
 

Beschrijving

DF54 – G-iota 54 – Mat Zwart

De DF54 – G-iota 54 is een Single Dose en Multi Purpose koffiemolen. Deze molen is met z’n 54mm schijven het kleine broertje van de DF64 Gen 2. Zoals we gewend zijn bij de DF reeks krijg je ook bij deze molen veel waar voor je geld.

Kenmerken

– 54mm maalschijven
– Single Dose
– Multi Purpose
– Voorzien van een plasmagenerator

Lage retentie

De G-iota 54 heeft nauwelijks retentie, wat betekent dat er vrijwel geen koffie in de molen achterblijft na het malen. Door de bellow te gebruiken verwijder je na het malen heel eenvoudig de laatste restjes gemalen koffie uit de G-iota.
Met traditionele molens blijft er gewoonlijk een aantal gram gemalen koffie achter in de maalkamer en tussen de maalschijven. Als je veel wisselt tussen verschillende koffiebonen of verschillende zetmethodes is het wenselijk om zo min mogelijk retentie te hebben om afstellen makkelijker te maken en minder koffie te verspillen. Ook is het bij thuisgebruik niet wenselijk dat er gemalen koffie achterblijft omdat het mogelijk is dat je de volgende dag oude koffie hebt met je eerste kop.

Traploze afstelling

De DF54 – G-iota 54 is traploos verstelbaar met 90 verschillende standen. Hierdoor kun je de gewenste maalgraad nauwkeurig afstellen. De molen is voorzien van een indicatielabel voor verschillende zetmethodes wat het makkelijk maakt om de juiste maalgraad voor de gewenste zetmethode te kiezen.

Bediening

De vork aan de voorzijde is geschikt om een 58mm filterdrager of de meegeleverde Dosing Cup in te plaatsen. De G-iota bedien je door middel van de aan/uit knop aan de zijkant. Je weegt de gewenste hoeveelheid boontjes van te voren af, start de molen en werpt de boontjes in de maalkamer. De gemalen koffie komt direct in je filterdrager of in de meegeleverde dosing cup. Als de bonen gemalen zijn druk je een aantal keer op de bellow om de laatste koffieresten eruit te blazen en schakel je de molen uit.

Golfvormige veerring

De DF54 maakt gebruik van een golfvormige veerring. Het gebruik van de golfvormige veerring zorgt ervoor dat de maalschijfhouder gemakkelijker te verwijderen en terug te plaatsen is.

Plasmagenerator

De G-iota 54 is voorzien van een plasmagenerator die ervoor zorgt dat de statische hechting beperkt wordt en er minder rommel tijdens het malen ontstaat.

De DF54 – G-iota 54 – Mat Zwart wordt geleverd met de volgende accessoires:

– Kunststof Dosing Cup
– Houder voor Dosing Cup
– Blow up hopper met houten deksel

Technische specificaties:

Maalschijven: plat
Diameter: 54mm
Materiaal: staal
Bediening: via aan/uit knop
Wattage: 150 Watt

Afmetingen:

Hoogte: 305mm
Breedte: 102mm
Diepte: 180mm
Gewicht: 5 kilogram