Over Ons

De start

Koffiekompaan is ontstaan vanuit een passie voor koffie en een bepaalde visie op kwaliteit en tevredenheid. Twee goede vrienden hebben de handen ineen geslagen en hebben als doel om kwaliteitskoffie bereikbaarder te maken.

ONZE NAAM

Kof·fie (de; m; meervoud: koffies)
Is het je al opgevallen dat we er bewust voor gekozen hebben om in onze naam te beginnen met koffie? Dit komt omdat koffie bij ons ook echt op de eerste plaats komt, zo word er soms van ons gedacht dat er koffie door onze aderen stroomt. 😉

Kompaan (de; m., makker; gezel; deelgenoot.)
Kompaan staat voor verbroedering en verbinding. Koffie leeft en we merken dat het steeds meer gaat leven, niets is mooier om hier als koffieleverancier middenin te staan. Ons doel is dan ook om een echte kompaan te zijn voor iedere koffieliefhebber.

Ambachtelijk gebrand

Onze koffiebonen worden ambachtelijk gebrand in een koffiebrander van het merk Probat. Dit is een traditionele trommelbrander, maar den wel volledig gecontroleerd en aangestuurd met de modernste technieken en brandprofielen. Dankzij de ambachtelijke brandmethode kunnen we optimale kwaliteit van onze bonen bieden, en dat proef je!

Duurzaamheid

Als kleine speler op de markt is het een grote uitdaging om het verschil te maken in duurzaamheid. Toch doen we hier ons uiterste best voor. Zo gebruiken we voor het verpakken en opvullen van onze pakketten alleen maar karton en hebben we bewust voor DHL als verzendpartner gekozen in verband met hun visie op duurzaamheid. Om CO² uitstoot te compenseren hebben we de blend Eerlijk Verdiend in het leven geroepen. Met Eerlijk Verdiend gaat er per verkochte kilogram €1,- naar het Wereld Natuur Fonds. We zijn ons ervan bewust dat dit slechts een kleine impact heeft, daarom zijn we altijd op zoek naar manieren en methodes waarop we het beter kunnen doen.

Heb je een vraag over onze koffie, manier van zaken doen of een hele andere vraag? Stel hem gerust, worden we blij van😊

×